NASALEZE SPREJ

NASALEZE prirodno rešenje za alergijski rinitis deluje na uzrok i na simptome, efikasna i bezbedna zaštita od alergija.

Nasaleze sprej – prirodna inertna praškasta celuloza, biljnog , porekla. U kontaktu sa vlagom nasalnih puteva prelazi u fin, tanak, nevidljivi gel. Prirodnom mukusu slična barijera se ponaša kao filter , hvatajući alergene iz vazduha ( polen, prašina, grinje, životinjske dlake..) sprečavajući ih da dođu u kontakt sa mastocitima u sluzokoži nosa i razviju alergijsku reakciju.

Nasaleze barijera ima gušću mrežu od nekih sličnih gelova čime se u visokom procentu onemogućava prodor alergena. Omogućava regeneraciju cilijarnog epitela sluzokože nosa i njegove fitracione funkcije.

Dokazano studijama: deluje preventivno – povećavajući prag osetljivosti na antigene iz vazduha tj. povećava otpornost na antigene čak i visokih koncentracija. Dokazano smanjuje simptome alergijske reakcije u toku. Smanjuje zapaljenski proces sluzokože nosa, čime olakšava disanje, smanjuje sekreciju, sprečava kijanje, suzenje, svrab očiju i sve prateće simpome alergijskog rinitisa.

Poboljšanje svih simptomatskih nalaza je praćeno labolatorijskim nalazima , merenjima i studijama. Nasaleze se može koristiti potpuno bezbedno u kombinaciji sa drugim antialergijskim lekovima. Takodje se može koristiti i uz terapije drugih oboljenja: ( diabetes…) Bezbedan za dugotrajnu upotrebu bez zabeleženih neželjenih efekata.

Bezbednost i efikasnost Nasaleze-a ga čine preparatom izbora za decu, trudnice, dojilje, sportiste, studente…

Prirodna zaštita od alergija

• Nasaleze je registrovan kao medicinsko sredstvo klase 1 u Evropi i kod nas
• Prirodna zaštita od alergija ( polen, prašina, dlake, grinje)
• 100% prirodan, ne sadrži kortikosteroide, antihistaminike
• Ne izaziva naviku
• Ne izaziva pospanost
• Pakovanje je za 30 dana (200 doza)
• Bezbedan za decu (stariju od 18 meseci)
• Bezbedan za trudnice i dojilje
• Osvežavajućeg mirisa na mentu

nasaleze sprej za nos

Nasaleze je revolucionarni pristup zaštiti i kontroli alergija. Imirira prirodnu sluz. Po sastavu je potpuno prirodan jer sadrži: prirodni inertni prah celuloze i prah mente. Ovaj fini prah se nalazi u specijalnoj bočici sa patentiranim mehanizmom rasprskavanja koji omogućava da udahnuti prah ravnomerno prekrije osetljivu sluzokožu nosa.

Nasaleze tretira uzrok alergije a ne samo simptome. Nasaleze prah kada dospe u sluzokožu nosa stvara tanak, providan, zaštitni gel ( barijeru ) koji za sebe vezuje alergene iz vazduha ( filtrira vazduh ).
Na taj način alergeni ne dolaze u kontakt sa preosetljivom sluzokožom nosa i sprečava se nastanak alergijske reakcije.

Nasaleze ima dvostruko dejstvo tako što brzo deluje na smanjenje već prisutnih simptoma, a pored toga deluje i preventivno tj. onemogućava pojavu alergijskih reakcija.
Nasaleze deluje tako što stvara barijeru izmedju alergena u vazduhu i sluzokože nosa.

Nasaleze prah u nosu reaguje sa vlagom i formira zaštitni gel koji predstavja nepropusnu barijeru za alergene. Na taj način smanjuje rizik da alergeni dodju u kontak sa sluzokožom nosa, čime se smanjuje verovatnoća da se oslobodi histamin i pojavi alergijska reakcija.

Nasaleze klinički dokazano deluje brzo i efikasno kod alergija na polen, prašinu, životinjske dlake, grinje… Nasaleze nema poznatih neželjenih efekata ni negativne interakcije sa drugim lekovima.