NASALEZE COLD & FLU BLOCKER

ŠTA JE COLD & FLU BLOCKER?

Vaš nevidljivi štit protiv virusa i bakterija iz vazduha!

Ovaj nazalni sprej bez lekova je 100% prirodan proizvod koji deluje brzo i efikasno. Formiranjem zaštitnog filma na sluzokoži nosa, Nasaleze Cold & Flu Blocker sprečava da bakterije i virusi prođu do disajnih puteva i time izazovu prve simptome prehlade i gripa.

Sa svoja tri prirodna sastojka: hidroksipropilmetil celulozom u prahu, alicinom – aktivnim sastojkom belog luka i pepermintom, Nasaleze Cold & Flu Blocker deluje kao preventiva, ali i sredstvo za ublažavanje već postojećih simptoma.

KAKO DELUJE NASALEZE?

Blokirajte prehladu i grip pre pojave prvih simptoma!

Nasaleze Cold & Flu Blocker formira zaštitni film na sluzokoži nosa koji hvata i deaktivira bakterije i viruse iz vazduha. Na taj način sprečava nastanak bolesti ili značajno smanjuje njeno trajanje i simptome ukoliko je do infekcije već došlo.

INDIKACIJE

Nasaleze Cold & Flu Blocker preventivno deluje u borbi protiv virusa i bakterija iz vazduha.

Nasaleze Cold & Flu Blocker deluje preventivno i zaustavlja prehladu i grip pre pojave prvih simptoma.

Ukoliko su se simptomi kijavice i gripa (curenje nosa, zapušen nos, upaljeno grlo, glavobolja i kašalj) već pojavili, Nasaleze skraćuje trajanje i smanjuje težinu simptoma.

Redovnom primenom Nasaleze sprečava ponovnu pojavu simptoma povezanih sa virusnim infekcijama kao što su prehlada i grip.

Efikasnost Nasaleze Cold & Flu Blockera dokazana je u više kliničkih studija.

KLINIČKE STUDIJE

U zimu 2009.godine (decembar 2008-februar 2009) profesor Geppe iz odeljenja za dečije bolesti u I.M.Sechenov Medical Academy sproveo je kliničku studiju primene proizvoda Nasaleze Cold (Nasaleze Cold & Flu Blocker) kao preventivnog sredstva za akutne infekcije gornjeg respiratornog trakta kod dece.

U poređenju sa istim periodom prethodne godine, incidenca oboljevanja smanjila se kod 80% pacijenata a trajanje infekcije (u danima) kod onih kod kojih se pojavila smanjeno je 2,5 puta.

Godine 2006/2007 profesor Raimo Hiltunen i Peter Josling sproveli su kliničku studiju koja je dokazala da je moguće sprečiti respiratorne infekcije sa proizvodom koji sadrži intranazalnu celulozu u prahu.

References:
1 Geppe, Farber, Kozhevnikova. Use of Nasaleze Cold as a prevention method for acute respiratory illnesses in paediatric practice. 2009
2 Hiltunen R, Josling P, James M. Preventing air-borne infections with an intra nasal cellulose powder. Advances in Therapy; 24:6; 2007.

80%

Dece nije dobilo infekciju

15%

Je imalo samo jednu infekciju

5%

Je imalo dve infekcije

KOME JE PREPARAT NAMENJEN?

Ovaj praškasti sprej pogodan je za primenu i kod dece starije od 3 godine pod nadzorom odrasle osobe, a mogu ga koristiti i sportisti, trudnice i dojilje.

Zahvaljujući svom prirodnom sastavu Nasaleze Cold & Flu Blocker mogu koristiti trudnice i dojilje tokom zimskog perioda kao zaštitu od virusnih infekcija. Čestim virusnim i bakterijskim infekcijama gornjih respiratornih puteva posebno su podložna deca u vrtićima i školama zbog dugog boravka u zatvorenom prostoru. Nasaleze Cold & Flu Blocker predstavlja idealnu zaštitu za decu stariju od tri godine.

Rezultat? Smanjenje mogućnosti infekcije, blokada potencijalnih izazivača prehlade i gripa ili ublažavanje već postojećih simptoma!

SASTAV

Nasaleze Cold & Flu Blocker sadrži tri sastojka:

93%

Hidroksipropilmetil celuloza u prahu

5%

Stabilizovani alicin prah

2%

Pepermint prah

UPOTREBA

Počnite da koristite Nasaleze Cold & Flu Blocker pre pojave prvih simptoma!

Radi prevencije, Nasaleze koristite 2-3x na dan kako bi zaštitni film uvek bio prisutan na sluzokoži nosa.

Kako se bakterije i virusi lako prenose na mestima gde se nalazi veliki broj ljudi – u gradskom prevozu i drugim zatvorenim prostorijama, Nasaleze možete da primenite svaki put pre ulaska u gužvu.

Ukoliko su se simptomi kijavice i gripa pojavili pre nego što ste počeli sa primenom Nasaleze Cold & Flu Blockera, koristite ga 2-3x dnevno kako biste skratili trajanje bolesti.

U slučaju istovremene primene lekova u spreju ili kapima za nos, prvo aplikujte lek a zatim Nasaleze koji formira zaštitini film na slukoži nosa i ne ometa delovanje prethodno primenjenog leka.

KAKO SE KORISTI?

1

Izduvajte nos.

2

Protresite bočicu i uklonite poklopac.

3

Pre prvog korišćenja pritisnite bočicu tako da mlaz dosegne oko 15cm visine.

4

Stavite vrh bočice u nos i stisnite 1-2 puta u svaku nozdrvu lagano udišući.*

5

Zatvorite bočicu i čuvajte na suvom.

*nemojte udisati duboko niti zabacivati glavu unazad

GDE KUPITI?

Nasaleze Cold & Flu Blocker možete da pronađete u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ukoliko apoteka nema proizvod na stanju možete da zamolite farmaceute da isti poruči za vas.

Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.