Efikasna zaštita od virusa i bakterija u svakom trenutku

Hladniji dani asociraju na prazničnu atmosferu, topli čaj, uživanje u omiljenoj knjizi ili seriji, ali i na povećan broj virusa u vazduhu i prehlada koje su aktuelne upravo u ovom periodu. U jesenjim i zimskim mesecima, svi su oprezniji i pažljiviji prema sebi. Počevši od oblačenja, ishrane i većeg unosa vitamina radimo na očuvanju i jačanju imunog sistema.

U borbi organizma sa virusima, kao i drugim oblicima štetnih mikroorganizama, najvažniji je imunitet. Ukoliko nam je imunitet dovoljno jak, verovatnoća da ćemo imati virusnu, bakterijsku ili gljivičnu infekciju je manja.  

Međutim, kada je imuni sistem oslabljen, što se najčešće dešava upravo u jesenjim i zimskim mesecima, virusi i bakterije mogu da naprave pravu pometnju.

Kako dolazi do virusne infekcije?

Virusi, kao i bakterije žive na najrazličitijim površinama. Prisutni su i u vazduhu, pa je zbog toga na mestima poput šoping centara, gradskog prevoza, škola, vrtića, kafića i drugih mesta gde je koncentracija ljudi veća, veća i mogućnost širenja zaraze. Zimsko vreme, odnosno suv i hladan vazduh, idealni su za razvoj i opstanak virusa.

Kod inficiranih osoba najveća količina virusa se nalazi se u sekretu iz nosa i pljuvački. S toga, dok inficirana osoba govori, kašlje, kija, smeje se, peva i slično, kapljice u kojima se nalaze virusi raspršuju se po vazduhu, kroz koji se dalje šire i padaju na različite površine. Tada postoji mogućnost da udahnemo virusne čestice iz vazduha ili da dodirivanjem površina na kojima se virus nalazi a zatim usta ili nosa, unesemo virus u organizam i zarazimo se. Najčešći put ulaska virusa je sluzokoža nosa. Virusi se razmnožavaju na sluzokoži zadnjeg dela nosa i krajnicima. U ćelije ulaze vezujući se za receptore na sluzokoži i tako dovode do infekcije i nastanka simptoma.

Simptomi virusnih infekcija

Najčešći simptomi virusne infekcije gornjih disajnih puteva su povišena temperatura, učestalo kijanje, začepljen nos, nos koji curi, bolovi u glavi i sinusima; bol u grlu, kašalj i umor. Simptomi virusnih infekcija, prehlade i gripa su veoma često slični, s tim da prehlada obično prođe sa blažim simptomima u roku od nekoliko dana, dok simptomi gripa nastaju naglo, praćeni su visokom temperaturom i bolovima u mišićima ali i oni prolaze u roku od sedam dana.

Kada je reč o virusnim infekcijama, lečimo simptome tako što unosimo puno tečnosti, odmaramo i ishranu obogatimo dodatnim izvorima vitamina. Sa druge strane, bakterijske infekcije se leče antibioticima.

Kako se boriti protiv virusa?

Preventiva je najefikasniji način da izbegnemo jesenje/zimske prehlade i virusne infekcije. Kako je najčešći put ulaska virusa u organizam nos, infekcije možemo sprečiti uz pomoć Nasaleze Cold & Flu Blocker spreja za nos u prahu koji oblaže sluzokožu nosa i sprečava kontakt sluzokože sa virusom.

Vaš glavni saveznik – isključivo prirodno!

Nasaleze Cold & Flu Blocker je 100% prirodno medicinsko sredstvo, koje u sastavu sadrži tri prirodna sastojka: hidroksipropilmetil celulozu u prahu, alicin – aktivni sastojak belog luka i pepermint. Zahvaljujući svom prirodnom sastavu Nasaleze Cold & Flu Blocker mogu koristiti trudnice i dojilje, kao i sportisti tokom zimskog perioda kao zaštitu od virusnih infekcija.

Ovaj prirodni sprej u prahu formira zaštitni film na sluzokoži nosa. On „hvata“ i deaktivira viruse i bakterije iz vazduha. Na taj način sprečava nastanak bolesti ili značajno smanjuje njeno trajanje i simptome ukoliko je do infekcije već došlo.