Najćešči put infekcije bakterijama i virusima iz vazduha je sluzokoža nosa. Virusi, uzročnici prehlade i gripa ulaze kroz nos i vezuju se za sluzokožu nosa na kojoj se razmnožavaju i šire. Ovo dovodi do pojave simptoma kao što su curenje nosa ili zapušen nos, upaljeno grlo, glavobolja i kašalj.

ŠTA JE NASALEZE COLD & FLU BLOCKER?

Nasaleze Cold & Flu Blocker je sprej za nos u prahu. U kontaktu sa sluzokožom nosa ovaj fini, lagani prah se pretvara u gel koji oblaže sluzokožu nosa i formira zaštitni film koji hvata bakterije i viruse iz vazduha i deaktivira ih pomoću alicina, aktivnog sastojka ekstrakta belog luka.

Klinički je dokazano da Nasaleze Cold & Flu Blocker sprečava pojavu prehlade i gripa a u slučaju oboljevanja skraćuje trajanje simptoma.

KAKO NASALEZE COLD & FLU BLOCKER DELUJE?

Nasaleze Cold & Flu Blocker formira zaštitni film na sluzokoži nosa koji hvata i deaktivira bakterije i viruse iz vazduha. Na taj način sprečava nastanak bolesti ili značajno smanjuje njeno trajanje i simptome ukoliko je do infekcije već došlo.

KOME JE NAMENJEN?

Pogodan je za primenu kod odraslih, trudnica i dojilja, sportista i dece starije od 3 godine pod nadzorom odrasle osobe.

KAKO SE KORISTI?

Preventivno, Nasaleze Cold & Flu Blocker koristi se 2-3 puta na dan kako bi se održavao zaštitni film na sluzokoži nosa.

Ukoliko su se simptomi već pojavili primenjujte Nasaleze sve do potpunog povlačenja simptoma.

SASTAV

1. hidroksipropilmetil celuloza u prahu
2. alicin prah
3. menta

Nasaleze Cold & Flu Blocker ne sadrži lekove. Može koristiti u kombinaciji sa lekovima koji se u obliku kapi ili spreja primenjuju na sluzokožu nosa (vazokonstriktori, kortikosteroidi, lokalni antibiotici). U slučaju istovremene primene sa lekovima prvo se aplikuje lek a zatim Nasaleze kako bi formirao zaštitni film koji deluje nekoliko sati.

GDE KUPITI?

Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.